Parterapi

Parterapi

Önskar du att din partner ska inse sina brister och förändra sig för relationens bästa? Många upplever att de och deras partner blivit olika, och ser ofta på dessa olikheter som ett fel och hinder som måste åtgärdas istället för att acceptera dem.

Kärlek är känslor men kärlek är också beteende. Helena Johansson på HJ psykologi erbjuder parterapi som är grundad i Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Detta är en vetenskapligt utprövad metod för par där Helena tillsammans med paret går igenom deras historia, problem- och konfliktområden och styrkor. Sedan träffar Helena parterna individuellt för att sedan möta paret igen och presentera en idé om hur de kan bli hjälpta. Behandling syftar exempelvis på att ersätta negativa beteendemönster med positiv interaktion, att hitta tillbaka till det som parterna uppskattar med varandra, hur man kan ge och ta emot kritik och uppskattning samt träna problem- och konfliktlösning.

Att gå i terapi tillsammans med sin partner behöver inte innebära att skilsmässa är nära. Många går också i parterapi för att förebygga polarisering mellan varandra. Relationer kräver arbete och ibland är det lättare att arbeta på relationen tillsammans med en utomstående person.

Hör av dig

Vi svarar oftast inom 24 timmar